Дата оприлюднення 03.07.2025

ПРОЄКТ
Начальник відділу освіти,
культури, молоді та спорту
Городоцької сільської ради
Володимир ГРИСЮК 

ГОРОДОЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

Восьме скликання

(____________________ сесія)

Р І Ш Е Н Н Я 

03 липня 2025 року          с. Городок                                  № 7/49

Про хід виконання Програми щодо
реалізації Стратегії реформування
системи шкільного харчування
на період до 2027 року у
Городоцькій сільській раді
на 2024-2025 роки

Заслухавши інформацію начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Городоцької сільської ради Володимира Грисюка про хід виконання Програми щодо реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року у Городоцькій сільській раді на 2024-2025 роки, керуючись статтями 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями сільської ради, сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Інформацію начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту сільської ради Володимира Грисюка про хід виконання Програми щодо реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року у Городоцькій сільській раді на 2024-2025 роки взяти до відома, що додається.

2. Відділу освіти, культури, молоді та спорту сільської ради продовжити забезпечення виконання завдань Програми щодо реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року у Городоцькій сільській раді упродовж 2025 року.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з гуманітарних та правових питань.

Сільський голова                          Сергій ПОЛІЩУК 

Інформація
про хід виконання Програми щодо реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року у Городоцькій сільській раді на 2024-2025 роки

У межах реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування здійснюється комплекс заходів, спрямованих на забезпечення безпечного, якісного та збалансованого харчування учнів у закладах освіти Городоцької сільської ради.

Організація харчування у закладах освіти здійснюється з дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Приготування готових страв здійснюється з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Рішенням Городоцької сільської ради затверджено вартість харчування дітей дошкільного та шкільного віку у закладах освіти Городоцької сільської ради. Визначено категорії дітей, які харчуються за рахунок коштів місцевого бюджету, зокрема звільнено від плати за харчування з 01 вересня 2024 року учнів 1-4 класів.

З листопада 2024 року учні початкових класів закладів загальної середньої освіти харчуються за рахунок надання субвенції з державного бюджету місцевому бюджету Городоцької сільської ради, відповідно до прийнятої постанови Кабінету Міністрів України від 04 жовтня 2024 року № 1145 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році».

Харчування організоване на підставі перспективного меню, яке погоджене з Рівненським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Закупівля продуктів харчування здійснюється у постачальників, які здійснюють постачання продуктів харчування на підставі документів, що засвідчують їх якість.

Заклади освіти у межах штатного розпису забезпечені медичними працівниками, працівниками їдалень (харчоблоків), організовується підвищення рівня їх професійної підготовки.

Всі працівники, які відповідають за організацію харчування у закладах освіти, пройшли онлайн-курс на платформі «Знаїмо»,  тема: «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства». У період 2024-2025 навчального року кухарі закладів освіти Городоцької сільської ради підвищували свою професійну майстерність шляхом 5-денного навчання на базі ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі». Тематика навчального курсу «Інноваційні підходи щодо організації харчування в закладах освіти», тривалість – 40 годин. За результатами навчання учасники отримали сертифікати.

Регулярно здійснюється моніторинг якості харчування. Проведено   онлайн-опитування батьків та учнів щодо вподобань та зауважень до меню.

У Бронницькій гімназії проведено поточний ремонт їдальні та обідньої зали.

Частково оновлено обладнання харчоблоків, придбано кухонний інвентар.

Виготовлено проєктно-кошторисну документацію по об’єкту «Капітальний ремонт харчоблоку в будівлі Обарівського ліцею Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області за адресою: вул. Ставківська, 40, с. Обарів, Рівненського району, Рівненської області» в сумі 380,00 тис.грн. Даний об’єкт зареєстрований у державній цифровій екосистемі управління публічними інвестиціями DREAM, яка є «єдиним вікном» для проєктів і програм, для реалізації яких необхідно залучення бюджетних коштів.

Проводиться інформаційно-просвітницька робота. Організовані дні здорового харчування.

Виконання Програми триває відповідно до затверджених етапів.  Пріоритет – забезпечення сталості змін, їх підтримка на місцевому рівні та залучення всіх учасників освітнього процесу до формування культури здорового харчування.

Начальник відділу освіти,
культури, молоді та
спорту сільської ради                                                    Володимир ГРИСЮК